De Pure Beleving

De plek waar wellness, huidverbetering en een unieke beleving samenkomen.

De Pure Beleving

Spring is coming.....

Blog - 03 april 2023 in

Spring is coming.....

Lieve klanten,


Eindelijk kunnen we zeggen dat het voorjaar langzaam zijn intrede doet. S'ochtends vroeg de vogeltjes horen fluiten, de blauwe lucht die steeds overheersender wordt, en de natuur die steeds meer zijn best doet om zijn schoonheid nog meer tot uiting te laten komen. Zo ook onze huid. De huid wil zich heerlijk klaar maken voor de zomer, maar eerst moet zij daarvoor haar winterjas uitdoen. De verschillende weertypes die tijdens zo'n seizoenswisseling plaatsvinden zijn niet altijd even bevordelijk voor de huid. Wat er vaak gebeurd, is dat mensen meer last krijgen van een vochtarme huid, omdat het het ene moment lekker warm kan zijn en de dag erna soms een heel stuk kouder. Rode vlekjes ontstaan regelmatig bij waaierig weer, kortom één magische vraag: wat gaat u doen om uw huid uit uw winterjas te krijgen, maar haar wel zo veel mogelijk in balans houdt?


Hier zijn een paar tips van mij:

1.Begin uw ritueel met een goede reiniging.

Ik hoor regelmatig van klanten dat zij een goede crème gebruiken, maar geen specifiek reinigingsproduct. Uw huid produceert oa talgcellen. Dit houdt in dat u een vetlaagje op uw huid krijgt of u nu make-up gebruikt of niet. Vet krijgt u nooit alleen weg met water. Denk maar aan een vet aanrecht die u alleen met water wilt reinigen. Dat blijft vet. U heeft hiervoor een afwasmiddel nodig om het volledig schoon te krijgen, uw "afwasmiddel" is uw reiniging, gevolgd door een goede lotion. Deze zorgt ervoor dat uw PH waarde weer op peil wordt gebracht waardoor de crème beter kan worden opgenomen. Brengt u geen lotion aan, dan heeft de crème meer moeite om opgenomen te worden, omdat de huid uit balans is en er mogelijk nog resten reinigingsproduct zitten op de huid.


2.Een serum.

Een serum geeft altijd een extra goede ondersteuning naast uw crème. Het serum kan in de diepere huidlagen, daar waar uw crème niet kan komen. Ook zult u merken dat u hierdoor minder crème nodig heeft, omdat de huid al voor een deel voorzien wordt naar haar behoeftes.


3.Een oogcrème.

Wist u dat uw ooghuid 5x dunner is dan uw gezichtshuid? Uw ooghuid iedere dag onder invloed staat van externe prikkelen, zoals tranen, knijpen van de ogen, waardoor zij sneller kan verouderen? De oogcrème speelt in op de specifieke behoefte van de ooghuid, en voedt dit tere gebied intenser, waardoor zij die extra specifieke aandacht krijgt waar zij behoefte aan heeft.


4.Een masker.

Een heerlijk masker twee keer in de week, is wat extra's voor uw huid, wat eigenlijk iedereen als standaard product in uw verzorgingsritueel mag zien. Het voedt net als een serum de huid intenser, en kan voor een specifiek doel gebruikt worden zoals voor het  kalmeren, hydrateren of oppeppen van de huid. Ik krijg regelmatig te horen, hier heb ik niet veel tijd voor, maar wist u dat er maskers zijn, welke u de hele nacht heerlijk kan laten intrekken? Denk alleen wel aan uw lakens:)


5. Een zonneverzorging of goede BB crème met een verzorging.

In deze tijd van het jaar is nog niet iedereen geneigd zonneverzorging te gaan gebruiken, want je verbrand toch niet? De zonneverzorging beschermd ook uw huid tegen huidveroudering door de UV stralen, en rode plekjes als reactie op de eerste zonnestralen. Dus een kleine maar mogelijk overbodig lijkende tip, probeer toch al dagelijks ook wanneer de zon schijnt dan maar één maal een zonneproduct aan te brengen. Heeft u deze liever met een tintje, denk dan aan de BB crèmes die beide bieden.


Dit alles moet er voor u aan bijdrage dat de kans op een heel vochtarme huid zoveel mogelijk beperkt wordt, mits en dit is de allerbelangrijkste tip:  U moet wel genoeg water drinken naast uw thee en koffie, denkende aan 2 liter per dag.


Veel was mogelijk al bij u bekend, maar mogelijk heeft u aan één of meerdere tips wat gehad.

Nou laat die huid zich maar heerlijk zonklaar maken, want wij zijn er klaar voor....


Liefs,

Aimée Horsman